Icoon verzending - Hops in a box Bierpakketten

Voor 16:30 besteld, vandaag verzonden

Icoon levering - Hops in a box Bierpakketten

Gratis levering

Let's get social

  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Instagram
  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Facebook
Image Hops in a box

Betekenis IBU op je bieretiket

20 mrt 2023

Als je graag eens van een biertje uit een bierpakket geniet, ben je waarschijnlijk wel bekend met de term IBU ofwel International Bitterness Units. Je hebt IBU vast al eens gezien op je bieretiket. Maar wat is de betekenis van IBU op je bieretiket eigenlijk? En hoe beïnvloedt het de smaak van je bier?

 

Betekenis IBU op je bieretiket

IBU is een maat voor de bitterheid van bier. Het wordt gemeten door de concentratie van alfazuren te bepalen. Die zijn afkomstig van de hop die wordt gebruikt om het bier te maken. Hoe hoger de concentratie van alfazuren, hoe bitterder het bier zal zijn.

Smaak van je bier

Maar waarom is dit belangrijk? Het kan je helpen om te bepalen welk bier je wilt drinken, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Als je bijvoorbeeld houdt van bieren met een sterke, bittere smaak, dan kan je het beste zoeken naar bieren met een hogere IBU-waarde. Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan bieren die minder bitter zijn, dan kun je beter op zoek gaan naar bieren met een lagere IBU-waarde.

Andere factoren spelen ook een rol

Maar er is meer dan alleen de IBU-waarde. Andere factoren zoals het soort hop dat wordt gebruikt, de hoeveelheid hop die wordt toegevoegd en de timing van de hop-toevoegingen kunnen ook invloed hebben op de smaak van het bier.

Dus, als je een bier uitkiest, is het een goed idee om niet alleen naar de IBU-waarde te kijken, maar ook naar de beschrijving van het bier. Hierin vind je vaak informatie over de hopsoorten en het brouwproces dat is gebruikt om het bier te maken.

Tot slot, onthoud dat de IBU-waarde niet alles zegt over de smaak van het bier. Er zijn talloze andere factoren die de smaak bepalen, zoals de moutsoorten en het gistprofiel. Of welk water dat de brouwer gebruikt tijdens het brouwen, zoals we al besproken in onze vorige blogpost. Maar als het gaat om bitterheid, kan IBU je wel helpen bij het kiezen van je volgende favoriete bier.

Wil je graag wat afwisseling van bitterheid, bekijk ons surprise bierpakket dan even.

Proost op een heerlijk bitter biertje!

Cheers!

Volg ons op Instagram, Facebook, Linkedin en Tiktok om op de hoogte te blijven van alle updates!

Image Hops in a box
Hops in a box bierpakket open
To give or to keep?

Ik wil een bierabonnement*

*Laat je maandelijks verrassen met topbieren.

Ik wil meer weten

Zet je abo stop wanneer je dat wenst

Hops in a box bierpakket gesloten
Icoon proost - Hops in a box Bierpakketten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang box alerts, promo’s, limited editions & giveaways!