Icoon verzending - Hops in a box Bierpakketten

Voor 16:30 besteld, vandaag verzonden

Icoon levering - Hops in a box Bierpakketten

Gratis levering

Let's get social

  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Instagram
  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Facebook
Image Hops in a box

Wat is het geheime ingrediënt in bier?

12 mrt 2023

Bier is al duizenden jaren een populaire drank over de hele wereld. Het wordt gemaakt van vier basis-ingrediënten: water, mout, hop en gist. Alle ingrediënten zijn belangrijk voor de smaak en textuur van bier. Er is één geheim ingrediënt in bier dat cruciaal is voor de kwaliteit en het karakter van het bierbrouwsel namelijk, water! Dit had je zeker niet zien aankomen? Ontdek hieronder meer!

 

Het geheime ingrediënt in bier is water!

Water is het meest gebruikte element in bier. Het maakt maar liefst 90-95% van het totale volume uit! Het is dan ook geen verrassing dat de kwaliteit en samenstelling van het water een grote invloed hebben op de smaak van het bier.

Brouwers houden altijd goed rekening met welk water ze kiezen. Dit is zeer belangrijk tijdens het brouwproces. De samenstelling van water verschilt van regio tot regio. Het kan zelfs per seizoen veranderen. Dit heeft directe gevolgen voor de smaak van het bier.

Soms is water van nature al rijk aan mineralen, zoals in België, dit zorgt voor een unieke smaak in de bieren.

Verschillende soorten water

Brouwers experimenteren ook steeds meer met het gebruik van verschillende soorten water om unieke smaken en aroma’s te creëren. Zo experimenteren ze met het gebruik van bronwater, regenwater en zelfs zeewater om bijzondere bieren te brouwen.

Kortom, water is een van de belangrijkste ingrediënten in bier en speelt een cruciale rol in de smaak en kwaliteit van het brouwsel. Door te experimenteren met verschillende soorten water kunnen brouwers unieke smaken en aroma’s creëren. Dit om je beleving zo verrassend mogelijk te houden.

Bij Hops in a Box selecteren we zorgvuldig de beste bieren van topbrouwerijen uit binnen- en buitenland. Onze beer selector gaat altijd op zoek naar de beste smaken om jou te verrassen en een unieke beleving te bezorgen. Bestel nu een van onze bierpakketten en ontdek zelf de unieke smaken en aroma’s die het geheime ingrediënt in bier namelijk water kan geven!

Cheers!

Volg ons op Instagram, Facebook, Linkedin en Tiktok om op de hoogte te blijven van alle updates!

Image Hops in a box
Hops in a box bierpakket open
To give or to keep?

Ik wil een bierabonnement*

*Laat je maandelijks verrassen met topbieren.

Ik wil meer weten

Zet je abo stop wanneer je dat wenst

Hops in a box bierpakket gesloten
Icoon proost - Hops in a box Bierpakketten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang box alerts, promo’s, limited editions & giveaways!