Icoon verzending - Hops in a box Bierpakketten

Voor 16:30 besteld, vandaag verzonden

Icoon levering - Hops in a box Bierpakketten

Gratis levering

Let's get social

  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Instagram
  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Facebook
Image Hops in a box

Wat is de body van bier?

30 apr 2023

Heb je al van het woord body gehoord bij bier? Met body bedoelen we niet het lichaam of een bierbuik. 😉 Maar het mondgevoel van het bier. Ontdek er alles over in deze blog. En pak uit met nieuwe weetjes als je een bier drinkt met vrienden volgende keer! Lees verder!

 

 

 

Wat is de body van bier?

Wanneer mensen het hebben over de body van bier dan staat die voor de dichtheid van het bier in de mond.

Variaties in de body van bier

Er zijn verschillende soorten body’s, het kan licht en dun aanvoelen of net eerder dik en vol. Dit hangt af van verschillende redenen, zoals de hoeveelheid mout en hop die wordt gebruikt tijdens het brouwproces of het type gist dat wordt gebruikt. Ook hoe het bier wordt gebotteld en opgeslagen heeft er een invloed op.

Het hangt af van het type bier

De body van het bier hangt vaak af van het type bier. Bieren die een dunnere body hebben zijn vaak lichte bieren, bijvoorbeeld pilseners en lagers. Terwijl een zwaarder bier vaak net een vollere body heeft, zoals bijvoorbeeld een stout of een porter. De reden waarom deze bieren een vollere body hebben komt door het brouwproces waarbij er donkere moutsoorten gebruikt worden. Die soorten hebben meer eiwitten, dit leidt tot een voller mondgevoel.

De body van bier kan ook variëren door de koolzuurgraad. In het algemeen geldt dat hoe hoger de koolstofdioxide, hoe lichter de body. Hoe lager de koolstofdioxide, hoe voller de body. Dit komt doordat koolstofdioxide het bier minder stroperig maakt, waardoor het dunner aanvoelt in de mond.

Waarom is het belangrijk?

De body, of mondgevoel helpt bij het verbeteren van bepaalde smaken in het bier. Als je een bier hebt met een vollere body dan kan het de smaken van bijvoorbeeld chocolade of koffie beter naar voren brengen. Een lichtere body kan net helpen om de verfrissende en hoppige smaken van een IPA bijvoorbeeld meer naar voor te laten komen.

Betere kwaliteit van het bier bij een goede body

De kwaliteit van het bier is beter als het bier een goede body bevat. Wanneer een bier een te dunne body heeft, dan kan het bier slap aanvoelen in de mond of waterig. Als de body van een bier te overheersend is dan kan een bier stroperig aanvoelen. En dat wil je als bierliefhebber natuurlijk liefst vermijden!

De beerselector van Hops in a Box proeft alle bieren altijd met veel aandacht. De body of mondgevoel zit er altijd goed. Ontdek het zelf bij een van onze bierpakketten.

Cheers!

Volg ons op Instagram, Facebook, Linkedin en Tiktok om op de hoogte te blijven van alle updates!

Bierpakket Bier Bierabonnement Hops in a Box Body van bier
Image Hops in a box
close
Hops in a box bierpakket open
To give or to keep?

Ik wil een bierabonnement*

*Laat je maandelijks verrassen met topbieren.

Ik wil meer weten

Zet je abo stop wanneer je dat wenst

Hops in a box bierpakket gesloten
Icoon proost - Hops in a box Bierpakketten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang box alerts, promo’s, limited editions & giveaways!