Icoon verzending - Hops in a box Bierpakketten

Voor 16:30 besteld, vandaag verzonden

Icoon levering - Hops in a box Bierpakketten

Gratis levering

Let's get social

  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Instagram
  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Facebook
Image Hops in a box

Onze favoriete brouwsels van Joenge Gast’n

01 nov 2020

Must read!

De laatste jaren heeft er zich heel wat jong talent geïntroduceerd in de wereld van het brouwen. Uit sympathie voor deze joenge gast’n stelden we een box samen met hun meest fantastische bieren. Bij deze stellen we jullie graag onze favoriete jonge brouwerijen en hun brouwsels voor.

Dutch Bargain

Net over de grens met Nederland vind je brouwerij Dutch Bargain, het resultaat van drie eigenzinnige bierbrouwers. Hun doel? Een nieuwe dimensie geven aan de wereldse biercultuur. De mogelijkheden in de wereld van Craft Beer zijn immers oneindig. Proef maar liefst 4 uiteenlopende bieren in onze box.

Ahoy! That’s a nautical term

De Ahoy! That’s a nautical term is een prachtig buitenbeentje! Een vanillekanon, waarmee we verwijzen naar het mooie zoete palet dat met 13,7% zeer krachtig wordt gebracht. Een rhum barrel aged-variatie op hun Imperial Russian Stout.

Imperial Zeeuws Blond

Imperial Zeeuws Blond is een ode aan de fruitige Zeeuwse blonde meisjes. Fris als je eerste vakantieliefde, bitter zoals die hartstocht vaak eindigt. Met een alcoholpercentage van 7,2 procent zo toegankelijk dat er altijd een nieuwe komt. Net als in de liefde.

Imperial Pale Ale

Deze Imperial Pale Ale van Dutch Bargain heeft een tropische toets die je niet zou vermoeden bij een Europese hop. Maar de Mandarina Bavaria hop bewijst: je hoeft de oceaan niet over te steken voor een vleugje mandarijn. Die zorgt ervoor dat deze juicy IPA lekker doordrinkbaar is. Onder de palmboom of voor de open haard,… altijd genieten!

Passion Thug

Dutch Bargain besliste op het Billies Craftbeer Festival een rip off van Lervig’s Passion Thang te brouwen.  Het resultaat werd de zuurste kettle sour die ze ooit brouwden. Liefst 62 uur deed de lactobacillus zijn werk, en om al dat zuur geweld te counteren, kwamen er melksuiker en een hoop passievrucht bij. Een buitenbeentje van Dutch Bargain!

Siphon Brewing

Siphon Brewing is een spin-off van het gelijknamige restaurant. Restaurant Siphon is al 4 generaties lang een gevestigde waarde in Damme, maar sinds 2016 brouwen ze dus ook hun eigen bieren. In het begin waren hun bieren vooral een meerwaarde voor het restaurant, maar ondertussen zijn ze ook autonoom draaiend. Voorlopig brouwen en bottelen ze hun bier nog in een omgebouwde schapenstal in Damme, maar ze zijn momenteel op zoek naar een nieuwe brouwzaal in Brugge. Got a lead? Let us know via .

Deze brouwerij ondersteunen we met  veel plezier. Simpelweg omdat ze kwaliteitsvolle en vernieuwende bieren produceren! In onze Joenge Gast’n box kan je alvast volgende 3 toppers proeven:

Siphon Brewing

Cassandra

Cassandra’s bitterheid komt voort uit zowel de koffie-achtige geroosterde granen als de aardse Europese hop. Aan het einde van het kookproces worden oesterschelpen toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je de zoetheid van chocolade-zoethout kan proeven.

Damme Nation

Damme Nation is het resultaat van een combinatie tussen de Britse traditie van een meer amberkleurig moutprofiel, de gekarameliseerde tonen van Belgische speciale B-mouten en de verleidelijke kwaliteit van klassieke Amerikaanse hopsoorten uit de Yakima-vallei.

Tronk

Een klassieke quadrupel, maar dan met een winsterse twist. Er worden geen kruiden toegevoegd tijdens het kookstadium. Een week voor het bottelen wordt er echter sinaasappelschil en vanillestokjes toegevoegd.

't Verzet brouwerij

Brouwerij ‘t Verzet

‘t Verzet is een collectief van 3 vrienden die in Gent Biochemie studeerden. Na een tijdje te brouwen als hobbybrouwers en ervaring opgedaan te hebben bij brouwerijen in de buurt konden ze uiteindelijk een stap zetten naar een eigen brouwerij in Anzegem. Het doel van Brouwerij ‘t Verzet is eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebber die houdt van persoonlijkheid. Denk aan edgy bier met véél karakter!

Must tastes van ‘t Verzet? Baby Jesus is de favoriet van het moment van onze beer selector. Bovendien vallen hun Oud Bruin en alle variaties erop – de Infusions – onder de beste die er te vinden zijn! Deze favorieten én meer hebben we uiteraard aan onze box toegevoegd:

Baby Jesus

Mooie Imperial Porter van ’t Verzet. De gemacereerde koffiebonen doen hun werk, aangevuld met subtiele toetsen van vanille, een beetje rood fruit en de gebrande mout. Het heeft een prachtige schuimkraag en laat zich perfect genieten in de donkerste dagen! Favorietje van Hops in a Box!

Oaky Moaky

Deze roodbruine stout brengt de herfst door in Schotse whisky-vaten. Gevolg? Een harmonieus hout- en nootachtig aroma met een gerookte toets. Oaky Moaky smaakt initieel licht zurig waarna de bitterheid van het hout en vanille de kop opsteken. Op het einde domineert het rokerige en de aroma’s van de whisky. Een stuk frisser dan de traditionele stout!

Oud Bruin Cherry

Oud Bruin Infusions ontstaan door een extra ingrediënt toe te voegen aan Oud Bruin van minimum één jaar oud. Oud Bruin Cherry bevat een toevoeging van zure krieken. In eerste instantie zorgt de  zacht-zure smaak voor associaties met rode wijn. Daarna volgt een zweem van licht zoete kers.

Oud Bruin Strawberry

Variant van de Oud Bruin Cherry, je zal nooit raden welke vruchten worden gebruikt in de OB Strawberry… Mooie aardbeiaroma’s in de aanzet, zeer rijk en smaakvol vervolg. De complexiteit van deze en de Cherry laat zich graag vergelijken…. Proef ze naast elkaar!

Unwanted Tattoo

Zachte IPA waar verse gember aan toegevoegd werd. Wij ervaarden ook verassende toetsen van caramel en vanille. Een atypische IPA, door het overaanbod in het genre vinden wij dat een verademing!

Benieuwd wat deze joenge gast’n in petto hebben? Bestel jouw eigen box hier.

Image Hops in a box
close
Hops in a box bierpakket open
To give or to keep?

Ik wil een bierabonnement*

*Laat je maandelijks verrassen met topbieren.

Ik wil meer weten

Zet je abo stop wanneer je dat wenst

Hops in a box bierpakket gesloten
Icoon proost - Hops in a box Bierpakketten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang box alerts, promo’s, limited editions & giveaways!