Icoon verzending - Hops in a box Bierpakketten

Voor 16:30 besteld, vandaag verzonden

Icoon levering - Hops in a box Bierpakketten

Gratis levering

Let's get social

  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Instagram
  • Volg Hops in a box Bierpakketten op Facebook
Image Hops in a box

Hét beste uit onze West-Vlaamse brouwerijen!

11 nov 2020

Zoals je al weet is België hét bierland bij uitstek, maar van alle streken spant West-Vlaanderen toch de kroon! Oké we zijn als Knokke-Heistenaars misschien een tikkeltje bevooroordeeld, maar we mogen onze West-Vlaamse brouwerijen zeker niet onderschatten.

Niet gezeverd, er zitten immers enkele prijsbeesten in deze reeks. We present to you… Hét beste uit onze West-Vlaamse brouwerijen! #WVL TOP!

Cassandra

Cassandra’s bitterheid komt voort uit zowel de koffie-achtige geroosterde granen als de aardse Europese hop. Aan het einde van het kookproces worden oesterschelpen toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je de zoetheid van chocolade-zoethout kan proeven.

Damme Nation

Damme Nation is het resultaat van een combinatie tussen de Britse traditie van een meer amberkleurig moutprofiel, de gekarameliseerde tonen van Belgische speciale B-mouten en de verleidelijke kwaliteit van klassieke Amerikaanse hopsoorten uit de Yakima-vallei.

De Poes Blond

Deze blonde topper wordt gekenmerkt door een lichte alcoholtoets achteraan de tong en een uitgebalanceerde bitterheid. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor een aangename frisheid en een aroma van bloemen en citrus. Een van onze favoriete blondjes!

P.S. Zilver in de categorie ‘Ales’ op de International Beer Challenge 2020

Guldenberg

Dit abdijbier van hoge gisting dankt zijn naam aan de voormalige Guldenbergabdij in Wevelgem waar vroeger ooit bier gebrouwen werd. De smaak van Guldenberg balanceert perfect tussen zoet en bitter. Het wordt gedry-hopped met Hallertau Mittelfrüh wat zijn unieke zacht-bittere smaak en aroma geeft.

Jus de Mer Blond

Jus de Mer Blond wordt op een hopscheut van het strand gebrouwen en gebotteld. De subtiel fruitige en licht gekruide aroma’s geeft deze blonde tripel een eigen karakter en voldoende body. Wat ons betreft het beste Belgische kustbier!

Pannepot 2015

De Pannepot, ook wel “Old Fisherman’s Ale” genoemd, is vernoemd naar de vissersboten waarop stoere zeebonken hun leven waagden voor brood op de plank. Dit bier zit ergens tussen een Belgian strong dark ale en een stout in. Deze klassieker van Struise Brouwers is donkerbruin met een romige kraag. Elke slok laat complexe smaken los van gebrand koffiebitter en de diepe zoetheid van karamel. Anno 2020 is deze topper uit 2015 iets minder (zeemzoet) in de afdronk, de Pannepot evolueert tot nog prachtigere topper. Onze absolute favoriet!

Rebel Local

Deze blondine met een stevige schuimkraag smaakt initieel fruitig, om daarna langzaam plaats te maken voor een florale, ietwat kruidige hoppigheid. Een zachte nabitterheid zorgt voor de ultieme verrassing en breng het bier perfect in balans. Een zeer evenwichtige blonde stoot van de lokale rebellen van ’t Verzet.

St.Bernardus Abt 12

Dit donker bier met volle, ivoorkleurige schuimkraag wordt aanzien als één van de beste bieren ter wereld en is dan ook het paradepaardje van brouwerij St.Bernardus, de absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardus bieren. Het is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946.

P.S. Brons in de categorie ‘World’s Best Dark Belgian Style Strong’ in de World Beer Awards 2020

Super Noah

Dit karaktervolle biertje is een pleidooi voor de Belgische Hop. NoAH staat immers voor “No American Hops”. Enkel de fijnste Belgische hopsoorten werden geselecteerd om een mooie hopgeur en nabitterheid te bekomen. Het lage alcoholgehalte gecombineerd met de frisse hoppigheid maken van NoAH een ideale dorstlesser mét temperament. 

Unwanted Tattoo

Zachte IPA waar verse gember aan toegevoegd werd. Wij ervaarden ook verrassende toetsen van caramel en vanille. Een atypische IPA, door het overaanbod in het genre vinden wij dat een verademing!

Vleteren Bruin 8

Bruin bier gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten. Gerijpt in eikenhouten vaten met porto. We hebben deze nog niet geproefd, laat ons zeker weten wat jullie er zelf van vinden!

Vleteren Bruin 12

In Vleteren zijn het niet enkel de paters die magistraal brouwen uiteraard. Nicolas brouwt bij Deca echte pareltjes die wat ons betreft nog extra belicht mogen worden. De Vleteren Bruin 12% Port barrel is een Quadrupel met fruitige afdronk. Het eerder zoete bier krijgt uiteraard ook de portotoetsen mee en ook het hout van de port vaten doet z’n werk! Technisch perfect gebrouwen.

Staat het schuim al op je lippen? Bestel jouw portie gouden elixer hier.

Heb jij andere favoriete West-Vlaamse toppers die je graag in onze box wil terugvinden? Laat het ons weten via !

Bierpakket West-Vlaamse toppers
Image Hops in a box
close
Hops in a box bierpakket open
To give or to keep?

Ik wil een bierabonnement*

*Laat je maandelijks verrassen met topbieren.

Ik wil meer weten

Zet je abo stop wanneer je dat wenst

Hops in a box bierpakket gesloten
Icoon proost - Hops in a box Bierpakketten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang box alerts, promo’s, limited editions & giveaways!